Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  akainkin2008 on Mon Feb 18, 2008 2:48 pm

apa kata korang lakar kan dulu then attach dulu dalam ni.. nanti kitorang bagi pendapat la... guna adobe photoshop lg ok kan Very Happy
avatar
akainkin2008
Active Member
Active Member

Number of posts : 214
Age : 32
Location : Pj 0ld Town
Registration date : 2008-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Muhammad Hakimi Haikal on Tue Feb 19, 2008 9:43 am

akainkin2008 wrote:apa kata korang lakar kan dulu then attach dulu dalam ni.. nanti kitorang bagi pendapat la... guna adobe photoshop lg ok kan Very Happy


ape kate k0 yg design akainkin sbb aku tgk pic ko ni cam menarik je.... mesti ko byk idea kan.... huhuhuhu............ Basketball Basketball Basketball
avatar
Muhammad Hakimi Haikal
Active Member
Active Member

Number of posts : 120
Location : ~ di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung ~
Registration date : 2008-02-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  akainkin2008 on Tue Feb 19, 2008 10:04 am

aku takde mase nak buat....

hehehe tapi aku kena ada teme n nak letak apa kan....

hehehe

kecik tak bagi bahan nak buat... macam logo yang or nanti aku gubah la. hehehe
avatar
akainkin2008
Active Member
Active Member

Number of posts : 214
Age : 32
Location : Pj 0ld Town
Registration date : 2008-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Muhammad Hakimi Haikal on Tue Feb 19, 2008 10:18 am

akainkin2008 wrote:aku takde mase nak buat....

hehehe tapi aku kena ada teme n nak letak apa kan....

hehehe

kecik tak bagi bahan nak buat... macam logo yang or nanti aku gubah la. hehehe


ape kate ko sendiri yg cari bahan tu.... baru ko puas ati kan?????

Cool Cool Cool
avatar
Muhammad Hakimi Haikal
Active Member
Active Member

Number of posts : 120
Location : ~ di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung ~
Registration date : 2008-02-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  akainkin2008 on Tue Feb 19, 2008 10:34 am

ala mane nak letak pe...nanti logo lain lak kuat...hehehehe
avatar
akainkin2008
Active Member
Active Member

Number of posts : 214
Age : 32
Location : Pj 0ld Town
Registration date : 2008-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  kecik on Tue Feb 19, 2008 10:51 am

ada update tak korg nih...tgal 1 mgu je lg...korg setuju ke dok nk buat baju...coz dh delay lama sgt since bulan Dec 07 lg...skang nih warna ape korg nk and ape yg korg nk letak kt bj tuh...
avatar
kecik
Active Member
Active Member

Number of posts : 73
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 2008-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Muhammad Hakimi Haikal on Tue Feb 19, 2008 10:53 am

kecik wrote:ada update tak korg nih...tgal 1 mgu je lg...korg setuju ke dok nk buat baju...coz dh delay lama sgt since bulan Dec 07 lg...skang nih warna ape korg nk and ape yg korg nk letak kt bj tuh...


kalo warna warni bole x???? Laughing Laughing Laughing
avatar
Muhammad Hakimi Haikal
Active Member
Active Member

Number of posts : 120
Location : ~ di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung ~
Registration date : 2008-02-13

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  akainkin2008 on Tue Feb 19, 2008 10:57 am

nak warna hitam campur oren... abru nampak ciri2 streamyx..
avatar
akainkin2008
Active Member
Active Member

Number of posts : 214
Age : 32
Location : Pj 0ld Town
Registration date : 2008-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  spunx on Wed Feb 20, 2008 8:29 am

ok mcm saye tk ksh la kn tp tuh la kalo boleh biar simple tp smart dan berkoperat. Razz kaler khakis or black je kot. tayah la ain oiii nk berkaler˛ Streamyx nye. cukup˛ la tuh. hihi. eh tp still saye rase ikut la pilihan ramai kn. yg penting ikot size yg mmg ngam˛ dgn badan snDri ekk. queen

eh tak pon kn abg admin kite nih xde ke mcm contoh mane˛ jaket yg kdai tuh buat. mane tau dr situh dtgnye idea inovatif utk mengubah suaikn baju tersebut. lgpon arituh kate nk snap pic material. smpai ke hari ni tunggu. haraaamm.. manenye abg admin oii?? scratch
avatar
spunx
Active Member
Active Member

Number of posts : 151
Age : 36
Registration date : 2008-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  akainkin2008 on Wed Feb 20, 2008 9:35 am

em kan jadi cam badut lak akan..hehehehe

ala yang simple pun takpe... Very Happy
avatar
akainkin2008
Active Member
Active Member

Number of posts : 214
Age : 32
Location : Pj 0ld Town
Registration date : 2008-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Admin on Thu Feb 21, 2008 2:39 pm

spunx wrote:ok mcm saye tk ksh la kn tp tuh la kalo boleh biar simple tp smart dan berkoperat. Razz kaler khakis or black je kot. tayah la ain oiii nk berkaler˛ Streamyx nye. cukup˛ la tuh. hihi. eh tp still saye rase ikut la pilihan ramai kn. yg penting ikot size yg mmg ngam˛ dgn badan snDri ekk. queen

eh tak pon kn abg admin kite nih xde ke mcm contoh mane˛ jaket yg kdai tuh buat. mane tau dr situh dtgnye idea inovatif utk mengubah suaikn baju tersebut. lgpon arituh kate nk snap pic material. smpai ke hari ni tunggu. haraaamm.. manenye abg admin oii?? scratch

hahaha aisehh nak buat camna.. abg admin xde baju tu.. dok nunggu cik kecik tu ha bwk materialnye.. bukan sy yg handle baju erk .. xpe nanti ako suruh dia balik..Kedai tu bukan kedai dari cable ako..tu cable kecik.. kena tanya si kecik..ako pun enggak tgk materiallnya

Very Happy lol!
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 217
Location : Kajang
Registration date : 2008-01-20

View user profile http://ccmisbilling.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  kecik on Fri Feb 29, 2008 10:17 am

ok korg...di sbbkan tak de sebarang penyertaan utk design jacket maka sy, kak aida and kak miza yg bg idea..cuma baju nih tak boleh ada logo and nama yg berkaitan dgn TM (mcm perkataan yg org boleh kenal itu TM) klu CCMIS org lain tak tau ape itu CCMIS...so ko suggest nk warna ape...tapi klu ada idea utk tambah lg...sila beritahu secepat mungkin coz ini dh terlalu lama...


lol!





avatar
kecik
Active Member
Active Member

Number of posts : 73
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 2008-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  enchantedlurve on Fri Feb 29, 2008 10:34 am

erm orang kalu bley nak color hitam senang nk suit ngn baju yg nk pk dlm pun.. pastu buat la line untuk jacket tuh kale oren.. afro
avatar
enchantedlurve
Active Member
Active Member

Number of posts : 21
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 2008-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  spunx on Fri Feb 29, 2008 10:42 am

i vote for BLACK!!!! lol! afro lol!
avatar
spunx
Active Member
Active Member

Number of posts : 151
Age : 36
Registration date : 2008-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  namet_aracib on Fri Feb 29, 2008 8:07 pm

spunx wrote:i vote for BLACK!!!! lol! afro lol!

ITAM ITU MENAWAN..
GAYA, MUTU, KEUNGGULAN...


itam manis, itam manis,
pandang tak jemu...pandang tak jemu...yang itam manis

lol! lol! lol! lol!
avatar
namet_aracib
Active Member
Active Member

Number of posts : 77
Location : level 29
Registration date : 2008-02-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  -----;<@ on Sat Mar 01, 2008 2:27 pm

namet_aracib wrote:
spunx wrote:i vote for BLACK!!!! lol! afro lol!

ITAM ITU MENAWAN..
GAYA, MUTU, KEUNGGULAN...


itam manis, itam manis,
pandang tak jemu...pandang tak jemu...yang itam manis

lol! lol! lol! lol!

KLAKA LA YU NI
avatar
-----;<@
Active Member
Active Member

Number of posts : 185
Location : New Village
Registration date : 2008-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Admin on Sat Mar 01, 2008 11:34 pm

hehehe ... biasa la spunx... Nana tanjung mmg mcm tu.,.. Very Happy

emmm kalau nak buat logo..takut makin mahai.. dah korang nak murah.. so biasa2 je la..Liza buat nie pun oke.. kalau dah jahit kat baju nampak simple and oke..yg penting kena tgk kain and jenis layout dia mcm mana... Razz
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 217
Location : Kajang
Registration date : 2008-01-20

View user profile http://ccmisbilling.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  kecik on Sun Mar 02, 2008 9:15 pm



ok kengkawan...hari selasa atau rabu sy akan tunjukkan sample baju tuh kt u all ok...ada 2 jenis jacket...nanti korg pilih la sdiri mcmane...tp pilihan yg paling byk itu yg kita akan buat...so tgu sample dia nanti...sy akan bawak ke opis...klu setuju semua agent custcare kena buat...hehehe...wajib...no excuse...sesiapa nk wat tshirt juga leh jumpa sy personally... Laughing


jocolor
avatar
kecik
Active Member
Active Member

Number of posts : 73
Location : Kuala Lumpur
Registration date : 2008-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Muhammad Hakimi Haikal on Sun Mar 02, 2008 9:24 pm

kecik wrote:ok korg...di sbbkan tak de sebarang penyertaan utk design jacket maka sy, kak aida and kak miza yg bg idea..cuma baju nih tak boleh ada logo and nama yg berkaitan dgn TM (mcm perkataan yg org boleh kenal itu TM) klu CCMIS org lain tak tau ape itu CCMIS...so ko suggest nk warna ape...tapi klu ada idea utk tambah lg...sila beritahu secepat mungkin coz ini dh terlalu lama...


lol!










cam baju tido je.... huhuhu....... Very Happy Very Happy Very Happy
avatar
Muhammad Hakimi Haikal
Active Member
Active Member

Number of posts : 120
Location : ~ di mana bumi dipijak di situ langit dijunjung ~
Registration date : 2008-02-13

View user profile

Back to top Go down

huhu

Post  ^qsHaHmAzOuLLep MaChO + K on Mon Mar 03, 2008 11:29 am

aah lar stephen chow..cam baju tido lar...hehehe..condem condem...wakakkaka
avatar
^qsHaHmAzOuLLep MaChO + K
QM Moderator
QM Moderator

Number of posts : 37
Age : 34
Location : German
Registration date : 2008-02-22

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Admin on Mon Mar 03, 2008 11:56 am

^qsHaHmAzOuLLep MaChO + K wrote:aah lar stephen chow..cam baju tido lar...hehehe..condem condem...wakakkaka

Tunggu cth blazer si kecik bawak RABU nie Laughing
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 217
Location : Kajang
Registration date : 2008-01-20

View user profile http://ccmisbilling.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  -----;<@ on Mon Mar 03, 2008 12:10 pm

Admin wrote:
^qsHaHmAzOuLLep MaChO + K wrote:aah lar stephen chow..cam baju tido lar...hehehe..condem condem...wakakkaka

Tunggu cth blazer si kecik bawak RABU nie Laughing

hehe.....abg admin backing cik kecik tue Laughing
tp btol la korang tgk la dlu cth die sbb pandangan mata kasar kn x same cam realiti....hehe
mane tau realiti die x mcm bju tido pun....huhu Smile
so just wait till rabu ni br decide ek (kecik aku pun backing ko ni) flower
avatar
-----;<@
Active Member
Active Member

Number of posts : 185
Location : New Village
Registration date : 2008-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Admin on Mon Mar 03, 2008 12:14 pm

Hahha bukan backing la.. betuiii la...

Design tu cuma nak nampakkan tulisan kat mana.. bagi gambaran je.. Very Happy blazer sumer dapat Rabu nanti.. ikut ako ako yg nak design tapi kalau ako design sure baju jadik mahai Razz ako xreti nak design untuk simple2 mcm nie.. Xpuass...

Tapi ako rasa just tul;is mcm tu je dah oke cam budak TECh punya blazer..lagipun dah custom name setiap baju dah mahai dah kot situ tawuuu.....
avatar
Admin
Admin
Admin

Number of posts : 217
Location : Kajang
Registration date : 2008-01-20

View user profile http://ccmisbilling.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  spunx on Mon Mar 03, 2008 1:08 pm

Admin wrote:Hahha bukan backing la.. betuiii la...

Design tu cuma nak nampakkan tulisan kat mana.. bagi gambaran je.. Very Happy blazer sumer dapat Rabu nanti.. ikut ako ako yg nak design tapi kalau ako design sure baju jadik mahai Razz ako xreti nak design untuk simple2 mcm nie.. Xpuass...

Tapi ako rasa just tul;is mcm tu je dah oke cam budak TECh punya blazer..lagipun dah custom name setiap baju dah mahai dah kot situ tawuuu.....

aihhhh.. kemain lg si admin nih. saba ye korg. ai pon nk tunggu je cth yg kecik nk bw tuh nnt. bounce bounce bounce
avatar
spunx
Active Member
Active Member

Number of posts : 151
Age : 36
Registration date : 2008-01-21

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  TGG on Mon Mar 03, 2008 2:58 pm

s long nice simple and authentic and the price is at the minimum price i will support hehehehe..nama akunakletak MS. Potter leh tak? king
avatar
TGG
Active Member
Active Member

Number of posts : 37
Location : Menara Celcom
Registration date : 2008-02-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Cepat-cepat komen and update pasal Baju CustCare

Post  Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum